Focul Haric ajunge în Republica Moldova pentru a 14-a oară

Focul Haric ajunge în Republica Moldova pentru a 14-a oară

FOTO Arhivă

Focul Haric va ajunge în acest an pentru a 14-a oară în Republica Moldova. În Joia Paştelui, o delegaţie a Mitropoliei Moldovei, condusă de Mitropolitul Vladimir, va merge la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, de unde va lua lumina sfântă.

Potrivit unui comunicat de presă al Mitropoliei Moldovei, toate cheltuielile vor fi suportate de către Biserica Ortodoxă din Republica Moldova, iar în acest an nimeni dintre politicieni nu va sponsoriza deplasarea în Israel, transmite IPN.
 
Din delegaţie vor face parte cinci clerici. „În ziua de sâmbătă, dis-de-dimineaţă, se vor deplasa în oraşul vechi, Cetatea Ierusalimului, la mormântul Mântuitorului, conform tradiţiei, se aprinde Focul Haric, în jurul orei 14.00”, a declarat secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaş.
 
Sâmbătă seara, în ajun de Paşte, Focul Haric va fi adus la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului” din capitală. Lumina sfântă va fi împărţită preoţilor şi credincioşilor, care îl vor răspândi în întreagă ţara.
 
În acest an, Paştile este sărbătorit pe 1 mai.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: