Focul haric ajunge la Chişinău, sâmbătă seară, între orele 19.00 şi 20.00

Focul haric ajunge la Chişinău, sâmbătă seară, între orele 19.00 şi 20.00

FOTO Arhivă

Delegaţia condusă de Mitropolitul Vladimir ajunge sâmbătă seară, 30 aprilie, de la Ierusalim, aducând focul haric care le va fi împărţit preoţilor şi credincioşilăr între orele 19.00 şi 20.00, transmite IPN.

Mitropolia Moldovei informează că, în cele câteva zile petrecute în Israel, Mitropolitul a vizitat locurile sfinte, după care s-a întâlnit cu Preafericitul Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului. Vlădica Vladimir a luat parte la săvârşirea Prohodului Domnului şi va fi prezent la procesiunea de preluare a focului haric. Sfinţenia va putea fi preluată din scuarul Catedralei Mitropolitane.
 
De asemenea, focul haric în premieră ajunge şi la trei comunităţi de moldoveni din Italia. Începând cu orele 22.00, către ziua Învierii lui Iisus Hristos, credincioşii din trei parohii creştin-ortodoxe din Italia vor primi Lumina Sfântă adusă direct de la Ierusalim. Creştinii ortodocşi din oraşul Vicenza vor avea posibilitatea nu numai să se bucure de Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim, dar şi să se închine la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Hârbovăţ.
 
Focului haric va fi dus la Biserica „Sf. Ierarh Nicolae” din oraşul Vicenza, la Biserica „Sf. Treime” din oraşul Fidenza şi la Biserica „Sf. Cuv. Xenia” din oraşul Reggio Emilia.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: