Elevii de la liceul „Dante Alighieri” din Capitală s-au intoxicat cu Salmonela

Elevii de la liceul „Dante Alighieri” din Capitală
s-au intoxicat cu Salmonela

Salmonela, bacteria care a provocat intoxicaţia mai multor elevi. FOTO Arhivă Adevărul

Rezultatele preliminare de laborator au atestat că în cazul a 17 elevi de la Liceul „Dante Alighieri”, din numărul total de 33 de persoane, intoxicaţia a fost provocată de Salmonela, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şefa Serviciului de presă al Centrului de Sănătate Publică Chişinău, Veronica Istrati, a declarat că bacteria a fost depistată în carnea crudă de pui din stocurile localului, unde au petrecut elevii.

Toată cantitatea de carne a fost confiscată imediat după ce s-a înregistrat cazul de intoxicaţie în masă. „A fost făcut un proces verbal contravenţional ceea ce presupune că administraţia localului va urma să achite o amendă”, a menţionat Veronica Istrati.

Potrivit sursei, ultimul elev internat în spital din cauza intoxicaţiei a fost externat astăzi. „În total, 33 de persoane s-au intoxicat dintre care trei nici nu s-au adresat la medic. Doi tineri au primit tratament la domiciliu. Niciunul dintre ei nu a fost în stare gravă. La masa de sărbătoare au participat 46 de elevi şi doi profesori”, a declarat Veronica Istrati.

La scurt timp după incident, activitatea localului a fost suspendată. Pe marginea acestui caz s-au sesizat şi organele de drept.

Amintim că pe 25 decembrie un grup de elevi şi profesori au ajuns la spital cu intoxicaţie alimentară după ce au mâncat cu o seară înainte la un restaurant din oraşul Chişinău.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările