În prag de iarnă Fondul pentru Eficienţă Energetică a decis să aloce 49 milioane de lei pentru izolarea termică a 23 de licee

În prag de iarnă Fondul pentru Eficienţă Energetică a decis să aloce 49 milioane de lei pentru izolarea termică a 23 de licee

Banii pentru izolarea termică a clădirilor se alocă cu întârziere

23 de licee din Republica Moldova vor fi reabilitate termic cu sprijinul Fondului pentru Eficienţă Energetică. Lista acestora a fost aprobată de Consiliul de Administrare al Fondului pentru Eficienţă Energetică (FEE), prezidată de vicepremierul Valeriu Lazăr,

Ştiri pe aceeaşi temă


Potrivit serviciului de presă al ministerului Economiei, circa 49 milioane de lei vor fi alocate de către Fondul pentru Eficienţă Energetică pentru cele 23 de proiecte aprobate, din bugetul total de 180 milioane de lei disponibil anul acesta pentru sectorul public.

Autorităţile nu explică motivele pentru care aceşti bani nu au fost alocaţi mai devreme, astfel încât să se poată efectua lucrările până a intra în iarnă.

"Ritmul de lucru al Fondului trebuie accelerat, este necesară o organizare şi mai eficientă, pentru a putea realiza toate obiectivele pe care ni le-am propus până la finele anului, valorificând resursele financiare disponibile“, a subliniat Valeriu Lazăr.

Pentru a asigura un ritm accelerat de lucru şi atingerea obiectivelor preconizate pentru anul în curs, Consiliul de Administrare al FEE a decis să se întrunească în termen de două săptămîni, spre a examina următoarele proiecte ce vor fi finanţate de Fondul pentru Eficienţă Energetică.

Instituţiile de învăţămînt au solicitat finanţare pentru a efectua diverse acţiuni de eficienţă energetică, cum ar fi schimbarea geamurilor, termoizolarea pereţilor şi a acoperişurilor etc.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările