Două dintre victimele exploziei din sectorul Râşcani sunt din Israel: Au venit în ospeţie la fiul lor

Două dintre victimele exploziei din sectorul Râşcani sunt din Israel: Au venit în ospeţie la fiul lor

Două dintre victimele deflagraţiei produse în sectorul Râşcani al Capitalei erau cetăţeni ai Israelului. Este vorba despre femeia depistată fără suflare sub ruine, dar şi bărbatul care s-a stins la spital sâmbătă seara. Soţii veniseră în vizită la fiul lor pentru a-şi vedea nepoata de jumătate de an, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

www.vesty.co.il, citat de IPN, scrie cu referire la fiica celor doi, că soţii, în vârstă de 77 de ani, erau împreună de la 14 ani. Ei s-au născut în aceeaşi lună, în aceeaşi maternitate. S-au cunoscut la şcoală şi de atunci nu s-au mai despărţit, fiind fericiţi împreună. Fiica lor mai povesteşte că, acum doi ani, părinţii au sărbătorit nunta de aur.

Bărbatul şi femeia se aflau în apartamentul pe care fiul lor l-a închiriat pentru ei. Locuinţa este amplasată în acelaşi bloc în care locuieşte feciorul. Este vorba despre un bloc locativ cu 17 etaje, cu şase scări şi 500 de apartamente. 

„Din ceea ce ştim noi, mama şi tata se aflau la etajul 15, iar cineva de la un etaj mai sus a instalat ilegal o butelie de gaz la balcon. A fost o scurgere de gaze, iar ca urmare s-a produs deflagraţia. 3-4 etaje sunt ruinate, s-au prăbuşit balcoanele”, a mai spus fiica celor doi soţi.

Femeia discuta cu părinţii în fiecare zi. Aceştia erau fericiţi pentru că îşi petreceau timpul cu nepoata lor. Soţii îşi luase cu ei şi câinele, care tot nu a supravieţuit.

Consulatul Israelului în România şi Ministerul de Externe organizează repatrierea celor doi soţi în Israel.

În deflagraţia de sâmbătă seara şi-au mai pierdut viaţa o femeie de 30 de ani, care era profesoară de limba română la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, şi fiul ei în vârstă de patru ani.

La Institutul de Medicină Urgentă rămân internate trei persoane: tânăra de 33 de ani, în locuinţa căreia s-a produs explozia, o femeie cu diferite traumatisme şi un pompier rănit în timpul intervenţiei la faţa locului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: