Igor Dodon a fost prins cu minciuna.

La acest moment aproape 20 de localităţi din Republica Moldova au votat declaraţii politice de Unire cu România. S-a făcut acest lucru în mod transparent de către reprezentanţii comunităţilor locale, de primari, consilii locale, ziua în văzul lumii, cu poze, semnături reale... Nu a existat în ultima perioadă zi în care o localitate să nu fi făcut acest demers.

La aflarea acestui lucru pe Igor Dodon l-a cuprins disperarea: dacă Unioniştii au strâns semnături atunci vine şi el cu o alternativă: falsifică o listă cu semnături. Nu înţelegem de ce, cu tot aparatul de partid, Igor Dodon a falsificat o listă cu pretinse 100 de localităţi ce ar fi votat declaraţii antiUnire.

Cazul Sadova: primarul neagă, consilierii spun că nu ştiu ce s-a semnat, semnatari peste graniţă la acel moment

Sadova reprezintă localitatea de baştină a preşedintelui Republicii Moldova. Aici primarul a promis că până la 27 martie 1918 consiliul local şi el personal va vota spre aprobare o declaraţie de intenţie pentru Unirea cu România.

La aflarea acestei veşti Igor Dodon s-a făcut roşu de supărare. Ca un Cominternist cu pregătire sovietică a dat ordin la oştire să împiedice acest lucru. Astfel că s-a creat o listă fictivă cu autorităţi locale care ar fi votat declaraţii antiUnire: peste 100 cică, deci un raport covârşitor.

Însă reporterii şi unioniştii din Republica Moldova au dorit să afle adevărul: de ce Igor Dodon a prezentat acea listă şi nu chiar autorităţile locale. Deplasându-se prin sate s-a aflat cu stupoare că declaraţiile antiUnire nu au fost votate de reprezentanţii localităţilor ci doar de minoritatea socialistă.

Igor Dodon a minţit de îngheaţă apele în Republica Moldova. Inclusiv în Sadova o parte din semnatari, ce nu aveau calitatea de aleşi ci de membri de partid, au afirmat că au semnat fără să vadă documentul. Noaptea precum hoţii au strâns semnături, ca să nu poată înţelege semnatarii despre ce este vorba.

Acuze dure au venit de la primarul din Sadova, care cică ar fi votat antiUnire: nu este adevărat, afirmă primarul. Nu a fost nici o şedinţă, s-au strâns semnături noaptea şi prin constrângere. Mai mult decât atât.

Reporterii 10TV.MD, singura televiziune unionistă din Republica Moldova, au aflat cu stupoare că o parte din semnatari nu se aflau în ţară la acel moment. Mai grav este că vorbim de un văr şi de chiar mama preşedintelui Igor Dodon. Aceştia apăreau pe listă dar la acel moment există documente oficiale cum că se aflau în Ucraina şi nu în Republica Moldova. Deci, dacă Igor Dodon nu deţine tehnica teleportării, este imposibil ca Mama sa, profesoară de limba română, să se fi aflat în două locuri în acelaşi moment. La momentul pretinsei semnări mama preşedintelui se afla într-o maşină fabricată în România, la odihnă prin Carpaţi.

Igor Dodon nu a reuşit să prezinte decât o listă, minţind cetăţenii cu neruşinare, luându-i de proşti. Dar pe moldoveni nu îi mai poţi minţi precum sovieticii pe ruşi. Preşedintele nu a reuşit să prezinte documentul scris prin care fiecare comună îşi asumă acest lucru prin reprezentanţi.

Declaraţiile proUnire sunt doar vârful aisbergului: pe 27 martie Dodon va avea un şoc!

Până la acest moment aproximativ 20 de localităţi au votat pentru Unire. Este un procent scăzut, dar bun pentru început. Însă în realitate ele reprezintă doar vârful aisbergului: numărul de declaraţii creşte simţitor de la o zi la alta. S-a început cu una pe zi şi de câteva zile s-a ajuns la trei pe zi.

Dar mare surpriză va fi pe 27 martie atunci când Igor Dodon va putea vedea tot Aisbergul şi nu doar vârful.

Moscova cu spatele la preşedinte

Kremlinul îl reneagă total pe actualul preşedinte al Republicii Moldova. Acesta este izolat pe plan extern, politic intern şi chiar faţă de proprii alegători. Toată lumea se fereşte de el precum d...l. de tămâie.

Nici un mic gest nu a făcut Federaţia Rusă ca să pară că îl ajute pe preşedinte. Ba tocmai invers: doar 150 000 de moldoveni mai lucrează în Federaţia Rusă şi nu o spunem noi ci documentele oficiale ce parvin de acolo, merele moldoveneşte sunt călcate cu buldozerul, tancurile ruse fac permanent exerciţii pe Nistru.

Din când în când Igor Dodon se mai duce la Moscova şi se huzureşte pe unde mai apare şi Putin de dragul unei poze. În fapt Rusia vrea să scape de el precum omul de râie, că de nu făcea cel puţin un mic gest, pentru a-l ajuta pe preşedinte în lupta cu fantasma unionismului.

P.S. În acest weekend alte şase localităţi au votat Unirea cu România. Ca festivalul că fie complet una din ele este din Cahul, zonă considerată fief al socialiştilor: Cucoara i-a dat lovitura.