Detalii despre copilul abandonat într-un bloc din Chişinău

Detalii despre copilul abandonat într-un bloc din Chişinău

FOTO simbol getty images

A fost identificată femeia care ar putea fi mama copilului abandonat săptămâna trecută în scara unui bloc din capitală. Dacă nu se va reuşi reintegrarea copilului în familie, se va purcede la decăderea din drepturile părinteşti şi va fi iniţiată procedura de adopţie. Informaţiile au fost prezentate la şedinţa operativă de la Primărie, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alexei Grosu, şef adjunct al Direcţiei de poliţie a municipiului Chişinău, a declarat că au fost ridicate imaginile camerei de supraveghere din preajma blocului. Detalii despre identitatea femeii care şi-a abandonat copilul vor fi prezentate la finalizarea procedurii de identificare.

Lucia Caciuc, şefa interimară a Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului, a menţionat că micuţul, care are aproximativ o lună, se află sub supravegherea medicilor. Conform prevederilor legale, odată ce va fi identificată mama, autorităţile vor încerca să reintegreze copilul în familia biologică sau extinsă. Dacă nu se va reuşi, va fi iniţiată procedura de adopţie. „În prezent copilul este bine. În momentul în care medicii vor permite, îl vom transfera într-un centru de plasament din subordinea Direcţiei”, a notat Lucia Caciuc.

Copilul a fost descoperit, joi seara, într-un cărucior abandonat în scara unui bloc din sectorul Buiucani. În cărucior era şi un bileţel cu data de naştere a copilului.

Pe cazul dat a fost iniţiată o cauza penală pentru „lăsarea în primejdie”. Aceasta se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 550 de unităţi convenţionale, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la doi ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: