De la 1 septembrie 2014 toţi posesorii de paşapoarte sovietice vor avea buletine de identitate

De la 1 septembrie 2014 toţi posesorii de paşapoarte sovietice vor avea buletine de identitate

Deţinătorii de paşapoarte sovietice şi-ar putea păstra vechile documente de identitate, după ce vor fi perforate.

Documentarea invalizilor şi a oamenilor ţintuiţi la pat va fi efectuată de angajaţi de la CRIS ”Registru”, împreună cu cei de la Serviciul Stare Civilă şi asistenţii social.

Ştiri pe aceeaşi temă

Până pe 1 septembrie 2014 toţi deţinătorii de paşapoarte sovietice vor primi buletine de identitate, relevă Info-Prim Neo.

Potrivit ministrului Tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor Pavel Filip, înlocuirea vechilor paşapoarte va costa peste 30 de milioane de lei, bani care vor fi alocaţi din bugetul de stat. Totodată documentarea oamenilor invalizi şi a celor care stau la pat va fi acoperită de către o echipă mobilă a CRIS ”Registru”, în colaborare cu lucrătorii de la Serviciul Stare Civilă şi asistenţi sociali.

Grupul de lucru care gestioneaz[ acest demers a propus ca oamenii vizaţi să fie scutiţi de achitare taxei de stat pentru întocmirea buletinului de identitate, iar Ministerul Sănătăţii să elibereze gratuit certificate de grupă sanguină.

În plus, ţinând cont de faptul că majoritatea titularilor de paşapoarte sovietice sunt oameni în etate pentru care aceste documente au o valoare personală, ministrul Tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor a propus şi examinarea posibilităţii ca aceste acte vechi să fie perforate şi lăsate deţinătorilor. 

Conform ultimelor statistici în Moldova sunt peste 235.000 de oameni care au paşapoarte sovietice. Dintre aceştia 6.000 trăiesc în stânga Nistrului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările