De pe 1 iulie, locuitorii din Zona de Securitate vor primi alocaţii majorate cu peste 400%

De pe 1 iulie, locuitorii din Zona de Securitate vor primi alocaţii majorate cu peste 400%

Alocaţiile majorate sunt destinate oamenilor cu grade de invaliditate şi celor care nu au pensii plătite de către aşa-zisele autorităţi de la Tiraspol Foto: Adevărul

Locuitorii din Zona de Securitate, care îşi au domiciliul în comunele Cocieri, Coşniţa, Molovata Nouă, Fârlădeni şi satele Copanca, Doroţcaia, Pârâta, Varniţa şi Hagimus, vor primi, de la 1 iulie anul curent, ajutor financiar de stat majorat.

Ştiri pe aceeaşi temă


Ministrul muncii, protecţiei sociale şi familiei, Valentina Buliga, a spus că proiectul aprobat ieri de Guvern prevede majorarea alocaţiei lunare de stat de la 200 la 900 de lei pentru beneficiarii de pensii pentru limita de vârstă şi de invaliditate de gradul I, de la 140 la 630 de lei pentru beneficiarii de pensii de invaliditate de gradul II şi de la 100 la 450 de lei pentru cei cu pensii de invaliditate de gradul III.

Totodată, începând cu 1 iulie anul curent, este stabilită o alocaţie lunară de stat de 900 de lei pentru femeile cu vârsta cuprinsă între 55 şi 57 de ani şi bărbaţii care au între 60 şi 62 de ani, care la data de 1 ianuarie curent au avut domiciliul în localităţile menţionate şi care nu au pensii stabilite de structurile de la Tiraspol. Banii vor fi alocaţi din bugetul de stat.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările