Cristina visa să ajungă model la Praga

Cristina visa să ajungă model la Praga

Scena urma să o salveze pe Cristina de la sărăcie

Cristina este dintr-un sat din nordul Moldovei. Frumoasă, cu chip angelic şi talie de invidiat, şi-a dorit dintotdeauna să facă modelling.

Pentru Cristina viaţa a început cu un vis, să scape de sărăcie. A absolvit nouă clase şi n-a mai mers la liceu. Părinţii erau prea săraci pentru a o ţine la şcoală la oraş. La nici 16 ani, fata a crezut că a dat norocul peste ea când a cunoscut-o pe doamna Tania.

„Mi-a spus că este proprietara unei companii de modelling din Cehia şi mă va ajuta să devin fotomodel. A zis că îmi asigură tot ce am nevoie, casă, masă şi salariu foarte mare, doar ca să pozez pentru reviste de modă", mărturiseşte tânăra.Pentru a ieşi din ţară, fata avea însă nevoie de acordul scris al părinţilor, fiind minoră.
„Ştiam că nu mă vor lăsa să plec, aşa că doamna Tania mi-a zis să-mi iau paşaportul surorii mai mari şi de restul se va ocupa ea", povesteşte fata. În câteva zile Cristina a ajuns la Chişinău, unde a întâlnit alte opt tinere aduse din toată ţara. De aici şi până la viaţa de poveste, cu catwalkuri şi blitzuri de aparate foto nu mai era decât un pas.

A FUGIT DE ACASĂ
CU ACTELE SURORII

„În scurt timp am ajuns în Cehia, dar acolo nu mă aştepta nimic din ceea ce mi s-a promos acasă. De cursuri de modelling nici vorbă. Ne-au sechestrat pe toate într-un hotel din Praga şi ne-au forţat să ne prostituăm", spune înlăcrimată adolescenta.
Timp de trei luni, Cristina n-a făcut bani, aşa cum visa acasă. Nici carieră de model sau paşi pentru o viaţă de lux. A cunoscut însă bărbaţi, care-o foloseau în fiecare noapte. „Banii ajungeau doar la doamna Tania.


Primeam numai de mâncare, cât să supravieţuiesc. Practic, eram prostituată", îşi aminteşte fata. Într-o noapte, „protectoarea" i-a spus să-şi facă repede bagajele ca s-o mute în alt oraş. „Nu mi-a spus unde mă duce. Nu ştiam ce mă aşteaptă. M-au băgat într-o maşină şi am plecat", spune tânăra. Pe drum, Cristina a profitat de un moment în care şoferul a oprit ca să se odihnească şi a fugit. Timp de două nopţi, fata a rătăcit pe drumuri până a fost găsită de poliţie şi trimisă acasă.

Calvarul Cristinei nu s-a terminat însă aici. Zilnic, fata primeşte telefoane de ameninţare de la persoane necunoscute. „Îmi zic să tac, pentru că altfel va fi rău cu mine şi familia mea", povesteşte îngrozită tânăra. În ciuda terorii, ea a reuşit să găsească femeia care a forţat-o să se prostitueze. A dat-o în judecată, însă are nevoie de un avocat bun. „Am apelat la o organizaţie care se ocupă de reabilitarea victimelor traficului de femei. Mi-au promis să mă ajute, pentru că părinţii mei nu au bani de un avocat", conchide Cristina.

Acum, visul ei, la fel ca şi al altor fete aflate în aceeaşi situaţie, nu este să ajungă fotomodel la Praga. Îşi doreşte doar ca cei care au traficat-o să fie pedepsiţi, iar familia ei să rămână în siguranţă.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările