Creştinii ortodocşi au intrat în Postul Naşterii Domnului

Creştinii ortodocşi au intrat în Postul Naşterii Domnului

FOTO IPN

Creştinii ortodocşi care respectă calendarul bisericesc de stil vechi intră de astăzi, 28 noiembrie, în Postul Naşterii Domnului, cunoscut ca şi Postul Crăciunului. Acesta ţine până pe 6 ianuarie inclusiv, ajunul Naşterii Domnului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preotul Andrei Pârgaru, de la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dumitru” din Chetrosu, Anenii Noi, a declarat pentru IPN că Postul Naşterii Domnului este un post uşor, cu excepţia ultimii săptămâni, care este mai aspră. Este un post de bucurie, pentru că anticipează acele sărbători de iarnă care reunesc familiile.

Pe durata postului, creştinii se vor abţine de la produse de provenienţă animală. Dezlegare la peşte vor avea în zilele de sâmbătă, duminică şi la sărbătorile creştine. Preotul Andrei Pârgaru le doreşte creştinilor un post cu folos, pentru curăţarea a sufletului şi a trupului.

În contextul pandemiei, preotul spune că sunt luate toate măsurile de protecţie. Creştinii poartă măşti, respectă distanţa fizică, iar în biserică nu se adună mai mult de 50 de oameni. Suprafeţele sunt tratate cu soluţie dezinfectantă şi se face regulat aerisirea încăperii. Enoriaşii sunt cei care decid dacă vor să se împărtăşească, cu respectarea regulilor de siguranţă. La necesitate, preotul vine cu rugăciuni acasă la persoanele vârstnice, bolnave. „Sănătatea este cel mai de preş dar pe care ni l-a oferit Dumnezeu şi de aceea trebuie să o păzim şi să avem grijă de ea”, a mai spus preotul

Pe parcursul anului sunt pe patru posturi – Postul Sfintelor Paşti, Postul Naşterii Domnului, Postul Sfintei Marii şi Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel.

 

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările