Consiliul medicilor s-a reunit pentru a evalua starea poetului Dumitru Matcovschi

Consiliul medicilor s-a reunit pentru a evalua starea poetului Dumitru Matcovschi

Dumitru Matcovschi

Starea de sănătate a poetului Dumitru Matcovschi rămâne constantă, dar gravă. Doctorii care îi sunt alături, deşi sunt alarmaţi, nu vor să facă pronosticuri despre cum va evolua situaţia. „Astăzi s-a reunit Consiliul medicilor care au apreciat starea poetului şi care vor fi următorii paşi“, ne-a comunicat academicianul Stanislav Groppa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poetul se află în continuare în secţia de terapie intensivă, se află sub supravegherea strictă a unei echipe de medici reanimatologi şi neurochirugi în frunte cu Stanislav Gropa. „Matcovschi este conectat la aparatele de monitorizare vitală, dar nu ne aventurăm să facem unele pronosticuri despre cum va evolua situaţia. Alături îi sunt rudele“, a adăugat academicianul.

Omul de creaţie a suferit recent două operaţii pe creier. „În locul unde am operat acum 20 de ani a apărut o tumoare şi am fost nevoiţi să intervenim pe creier. Cea de-a doua – ca urmare a unei acumulări de sânge“, explică  Iulian Glavan, neurochirurgul care l-a operat pe Matcovschi acum câteva zile, dar şi în urmă cu două decenii.

„Poetul a suportat acum 20 de ani un traumatism extrem de grav şi a supravieţuit. Este un caz unic, care a fost inclus în manulalele de medicină. Şi acum doctorii fac tot posibilul“, susţine Glavan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: