Conducerea unei grădiniţe din Chişinău a ajuns în atenţia Poliţiei după ce a colectat ilegal bani de la părinţi

Conducerea unei grădiniţe din Chişinău a ajuns în atenţia Poliţiei după ce a colectat ilegal bani de la părinţi

FOTO Simbol

Potrivit oamenilor legii, fiecare părinte trebuia să contribuie lunar cu câte 300 de lei pentru fondul instituţiei. Poliţiştii au făcut percheziţie în birouri şi au găsit registrele de evidenţă a banilor colectaţi de la părinţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Administraţia unei grădiniţe din Capitală este suspectată că ar fi colectat lunar bani de la părinţi în fondul instituţiei. Oamenii legii, citaţi de Pro TV Chişinău, bănuiesc că sumele de bani erau utilizate în scopuri personale.

Potrivit Poliţiei, probele acumulate pe marginea acestui caz sunt suficiente pentru a porni o cauza penală. Dacă va fi găsită vinovată, administraţia grădiniţei riscă trei ani de închisoare sau o amendă de până la 16.000 de lei.

În ianuarie, mai mulţi părinţi au scris pe reţelele de socializare că trebuie să plătească 3.100 de lei ca taxă de studii şi alte 3.000 de lei în fundaţia liceului. CNA s-a autosesizat pe acest caz. Paralel, două plângeri privind colectarea de plăţi neformale la liceul menţionat au fost depuse şi la Procuratura sectorului Buiucani.

Şi Ministerul Educaţiei a iniţiat o anchetă. Oficialii au reiterat că părinţii nu pot fi obligaţi să achite anumite plăţi în favoarea instituţiilor de învăţământ, iar implicarea managerilor instituţiilor în procesul de colectare şi administrare a donaţiilor provenite din alte surse decât cele bugetare este interzisă.

Numai că ambele anchete au fost finalizate fără niciun rezultat. Ba mai mult, procurorii le-au sugerat părinţilor să se adreseze în instanţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările