Cititorii Adevărul Moldova au cumpărat o casă pentru Ana

Cititorii Adevărul Moldova au cumpărat o casă
pentru Ana

Ana nu va mai fi nevoită să-şi dea copiii la internat.

Bucurie mare în familia protagonistei materialului „Patru ani de la tragedie. Drama unei mame care nu şi-a putut proteja fetiţa de viol”. După publicarea articolului, cititorii Adevărul Moldova au adunat suma de 21.200 de lei necesară pentru ca familia să-şi poată procura o locuinţă. Femeia mulţumeşte tuturor şi spune că deja a găsit o casă mare, bună şi aproape de grădiniţă.

Cu lacrimi în ochi, Ana, protagonista materialului „Patru ani de la tragedie. Drama unei mame care nu şi-a putut proteja fetiţa de viol” mulţumeşte tuturor oamenilor care au dat o mână de ajutor pentru a procura locuinţa în care stătea în chirie. Femeia nu s-a aşteptat ca şi de data aceasta moldovenii să fie atât de receptivi.

Nimeni nu-i va da copiii la orfelinat

„Le mulţumesc tuturor oamenilor care m-au ajutat şi de data asta. M-au ajutat atunci, când am avut tragedia în familie, m-au ajutat şi acum. Le doresc la toţi cei care au donat bani să fie ajutaţi şi ei la rândul lor. Totodată, le doresc toată sănătatea de pe faţa pământului, că mare inimă mare mai au. Nici nu vă imaginaţi ce bucurie mi-au făcut. În sfârşit voi avea cuibuşorul meu, iar copiii vor fi alături de mine şi nimeni nu va mai încerca să mi-i dea la orfelinat”, spune Ana printre lacrimi.

Suma de 21.200 de lei a fost adunată pe parcursul unei luni de zile. Managerul de caz din cadrul ONG-ului CCF Moldova, Tatiana Harbor, spune că o femeie din Chişinău s-a apropiat la sediul organizaţiei şi a donat 5.000 de lei chiar din prima zi după publicarea materialului, iar ulterior telefoanele nu au încetat să sune.

„Suntem foarte fericiţi că s-au adunat atât de repede banii. Din prima zi am fost sunată de o mulţime de oameni. Iniţial, speram să se adune vreo 5.000 de lei, dar acum sunt mult mai mulţi şi vom putea să-i cumpărăm o casă mai mare şi mai bună. Organizaţia noastră tot contribuie cu 5.000 de lei”, a declarat Tatiana Harbor.

O casă mai bună

Tatiana Harbor menţionează că din banii adunaţi vor procura o altă casă - mai mare, mai spaţioasă şi mai aproape de insituţiile sociale din sat, pentru că cea în care stătea cu chirie era plină de mucegai.

„Pereţii casei, în care stă acum Ana şi familia ei cu chirie, mucegăiesc. Aşa că am găsit o altă casă mult mai bună. Costă 15.000 de lei, iar din banii rămaşi vom construi o sobă, care va uni două odăi. Una din camere va fi a copiilor. Astfel, şi micuţii vor avea odăiţa lor. Casa e chiar în apropiere de biserică şi la câteva minute de mers pe jos de şcoală şi grădiniţă. Aşa că îi va fi foarte uşor Anei să-şi ducă copiii la grădiniţă şi şcoală, pe urmă să plece la lucru”, afirmă Harbor.

„Săptămâna aceasta vor fi gata documentele pentru casă. După care voi face o mică reparaţie. Sperăm până la Paşti să ne mutăm în casă nouă. Încă o dată le mulţumesc tutoror”, zice Ana.

La fel, redacţia ziarului Adevărul Moldova mulţumeşte cititorilor şi celor care s-au implicat pentru a contribui la fericirea Anei.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: