Circa 550 de mii de pensionari din Moldova vor primi câte 600 de lei în ajunul sărbătorilor de iarnă

Circa 550 de mii de pensionari din Moldova vor primi câte 600 de lei în ajunul sărbătorilor de iarnă

Beneficiarii de toate tipurile de pensii, stabilite până la 1 decembrie anul curent, al căror cuantum nu depăşeşte 2.000 de lei, vor primi un spor financiar unic în sumă de 600 de lei. Legea cu privire la acordarea suportului unic unor beneficiari de pensii a fost publicată astăzi, 7 decembrie, în Monitorul Oficial.

Ştiri pe aceeaşi temă

De suport vor beneficia 550 de mii de persoane, beneficiari de pensii: pentru limită de vârstă, de dizabilitate, de urmaş, pentru vechime în muncă, unor categorii de angajaţi din aviaţia civilă, participanţilor la lichidarea avariei de la Cernobîl, militarii în termen şi membrii lor de familie, unii angajaţi din domeniul culturii, beneficiarii de pensii anticipate pentru limită de vârstă sau de alte categorii de pensii mai mici de 2.000 de lei.

Suportul unic va fi acordat pensionarilor în luna decembrie, anul curent. Beneficiarii de pensie vor putea primi banii la oficiul poştal sau la cardul bancar, acolo unde, de obicei, îşi ridică pensia. Dacă persoana, din anumite motive, n-a primit suportul unic până la sfârşitul anului curent, mijloacele băneşti pentru asemenea beneficiari se vor transfera spre plată pe parcursul anului 2019. Listele beneficiarilor sunt întocmite de Casa Naţională de Asigurări Sociale.

Cheltuielile, în valoare de peste 335 de mii de lei, necesare pentru plata suportului vor fi acoperite din contul transferurilor de la bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale de stat.
citeste totul despre: