Circa 14.000 de persoane vor primi anul acesta ajutor material

Circa 14.000 de persoane vor primi anul acesta ajutor material

Cabinetul de miniştri a aprobat Regulamentul cu privire la modul de stabilire şi de plată a ajutorului material, care prevede modificarea mecanismului de acordare a acestuia, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

În acest an vor primi un ajutor material unic, în sumă de 1000 de lei, persoanele care s-au ales cu dizabilităţi în urma războiului din Afganistan, victimele reabilitate ale represiunilor politice din anii 1917-1990, persoanele cu dizabilităţi în urma acţiunilor de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova, persoanele cu dizabilităţi în urma participării la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl.
 
Participanţii la cel de-al doilea război mondial vor beneficia de un ajutor material anual de 10000 de lei, iar persoanele antrenate în deminarea teritoriului vor primi câte 5000 de lei.
 
Numărul total al beneficiarilor de ajutor material din partea statului se estimează la 13,5 mii de persoane. În bugetul de stat pentru anul 2018 sunt prevăzute în aceste scopuri peste 22 de milioane de lei.
 
citeste totul despre: