Cele mai urâte locuri din Republica Moldova: sate părăsite şi blocuri pe cale de prăbuşire

Cele mai urâte locuri din Republica Moldova: sate părăsite şi blocuri pe cale de prăbuşire

Blocul Romaniţa din CHişinău în ciuda gloriei apuse a devenit unul dintre cele mai urâte locuri din Republica Moldova.

Există multe locuri în Republica Moldova care pot fi considerate urâte, vina aparţinând de cele mai multe ori autorităţilor şi locuitorilor care permit degradarea lor.

 

Cele mai urâte locuri din Republica Moldova: groapa de gunoi a Chişinăului

Satul Ţânţăreni din raionul Anenii Noi este considerat unul dintre cele mai urâte locuri din Republica Moldova. Străzile pline de gunoi, mirosul neplăcut al deşeurilor care sunt aduse din Chişinău, casele părăsite şi câinii fără stăpân îi îndepărtează chiar şi pe cei care traversează drumul republican R31. Zilnic, în acest sat sunt descărcate tone de deşeuri adunate din oraşul Chişinău în groapa de gunoi de la Ţânţăreni. Locuitorii satului sunt foarte nemulţumiţi că mirosul dezgustător le inundă casa şi le îmbolnăveşte copiii.
 

Cele mai urâte locuri din Republica Moldova: moara părăsită din Cernoleuca

Un alt loc urât şi abandonat din Republica Moldova este Moara de vânt din satul Cernoleuca, raionul Donduşeni. Unica moară de vânt din cele 12 mori din satul Cernoleuca, este amplasată pe un deal din preajmă. Azi, din moara de vânt nu a rămas decât ruinele şi câteva bârne care constituie ultimele urme ale unor vremuri de mult apuse.
 

Cele mai urâte locuri din Republica Moldova: blocul Romaniţa

Un loc urât avem şi la Chişinău, în sectorul Botanica se află cea mai înaltă clădire din Chişinău, numită de locuitori „Romaniţa”, datorită asemănării cu floarea de muşeţel. Clădirea are 22 de etaje şi se află lângă parcul „Valea Trandafirilor”. „Romaniţa” este încă locuită, chiar dacă aici bântuie şoareci şi şobolani, veniţi prin sistemul de evacuare a gunoiului. Ultimele şase etaje sunt nelocuibile din cauza acoperişului distrus care permite ploilor să inunde clădirea, ceea ce a adus apartamentele de aici într-o stare deplorabilă. De asemenea, pe scara „Romaniţei” nu există energie electrică, noapte fără un felinar în mână nu poţi ajunge în apartament. 
 

Cele mai urâte locuri din Republica Moldova: satul fantomă

Satul Chetrişul Nou din raionul Făleşti a fost redenumit satul fantomă, deoarece aici nu mai locuieşte nimeni. Unicul locuitor al satului, un bătrân de 70 de ani a trecut în veşnicie cu un an în urmă. Prin sat poţi vedea case părăsite în stare deplorabilă prin care mişună şobolanii şi şerpii. Pământurile arabile au rămas înpăiejenite de buruieni sălbatice. Lacul din sat a devenit o mlaştină plină de vegetaţie sălbatică şi animale de apă. Pe câmpii mai poţi vedea doar animale care pasc, fără stăpân.
 

Cele mai urâte locuri din Republica Moldova: satul fără apă

Satul Vulcăneşti din raionul Nisporeni a devenit vestit în urma unui documentar realizat de regizorul Mircea Surdu. Locuit în majoritate de romi, în satul Vulcăneşti nu există apă potabilă. Care deţin o căruţă, aduc apă de la un izvor din preajma satului şi o vând localnicilor din butoaie de metal. Chiar dacă în sat funcţionează o şcoală, majoritatea oamenilor sunt analfabeţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: