Cehia a donat scaune cu rotile pentru 65 de moldoveni cu dizabilităţi

Cehia a donat scaune cu rotile pentru 65 de moldoveni cu dizabilităţi

FOTO arhivă

În cadrul unui proiect al Ambasadei Cehiei la Chişinău, 65 de persoane cu dizabilităţi locomotorii din Republica Moldova au fost beneficiarii a câte un scaun cu rotile. Proiectul a fost implementat de către Asociaţia Obştească „HOMECARE”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ambasadorul Republicii Cehe, Zdeněk Krejčí, a spus că Republica Moldova este o ţară prioritară pentru sprijinul ceh. El a menţionat că proiectul de aprovizionare cu scaune rulante şi accesorii a costat 350 de mii de lei. Iar doar în acest an, Cehia a alocat circa 90 de mii de euro pentru proiectele implementate în Moldova.

Preşedinta Asociaţiei de Nursing din Republica Moldova, Elena Stempovscaia, fondatoarea Asociaţiei „HOMECARE”, a declarat că echipamentele procurate prin sprijinul poporului ceh ajunge în mare parte la beneficiarii cu dizabilităţi locomotorii din zonele rurale, care în multe cazuri nici nu ştiu de existenţa unor echipamente care să le asigure mobilitatea. În opinia ei, datorită acestor echipamente oamenii nu vor mai fi ţintuiţi la pat, vor putea ieşi pe timp frumos să stea sub un copac sau să schimbe o vorbă cu vecinii.

Directoarea Asociaţiei HOMECARE, Tamara Adaşan, a specificat că cei 65 de beneficiari sunt îngrijiţi în cadrul celor opt centre ale asociaţiei în toate regiunile ţării. 15 persoane au primit scaune rulante, iar alte 50 – premergătoare, cârje sau bastoane.

Datele Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei arată că în Moldova sunt circa 14 mii de persoane cu dizabilităţi locomotorii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările