Casa-muzeu Alexandru Donici de la Orhei va fi renovată

Casa-muzeu Alexandru Donici de la Orhei va fi renovată

Casa-muzeu a fabulistului DoniciFOTO: ADR Centru

Casa-muzeu a cunoscutului fabulist Alexandru Donici, din satul cu acelaşi nume, va fi renovat în cadrul proiectului „Sporirea atractivităţii turistice a zonei Centru prin consolidarea patrimoniului cultural“, lansat ieri la Orhei.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma implementării acestui proiect vor fi  amenajate opt localităţi,, trei parcuri,  30 de popasuri turistice şi vor fi renovate cinci muzee. Proiectul în valoare de 5,6 milioane de lei va fi implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională Centru. Din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională a fost solicitată suma de peste peste 4,969 lei, iar contribuţia partenerilor constituie 670.000 lei.

Prezent la manifestarea de lansare a proiectului, Sergiu Cecan, şeful Direcţiei relaţii cu instituţiile de dezvoltare regională a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, a precizat că vor fi depuse toate eforturile pentru ca proiectul să atragă cât mai mulţi vizitatori în vederea transmiterii valorilor existente viitoarelor generaţii.

Casa-Muzeu se găseşte într-o zona pitorească de codru, în satul Donici, unde unul dintre clasicii literaturii române. Din 1976 în conacul familiei Donici funcţionează un muzeu unde sunt expuse piese ce reflectă viaţa şi activitatea fabulistului.

Casa este amplasată în mijlocul unui parc mic, iar în preajmă se găseşte o bisericuţă stilizată a familiei Donici, ridicată de tatăl scriitorului, morminte de familie, precum şi izvorul Stîncă, amenajat de familia lui Dimitrie şi a Elenei Donici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: