Spectacolul „Cântăreaţa cheală“, montat de un regizor moldovean pe scena teatrului de păpuşi „Ognivo“ din Rusia

Spectacolul „Cântăreaţa cheală“, montat de un regizor moldovean pe scena teatrului de păpuşi „Ognivo“ din Rusia

Păpuşile sunt mânuite de actori care citesc şi replicile FOTO: Veaceslav Sambriş, facebook.com

Regizorul moldovean Veaceslav Sambriş a reuşit să monteze pe scena teatrului rus „Ognivo“ spectacolul după piesa ionesciană „Cântăreaţa cheală“. Pentru scena rusă aceasta este prima experienţă de montare a unui spectacol din genul absurdului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Artistul a lucrat deja cu trupa rusă în 2011 când a montat spectacolul „Oblomov“, însă în calitate de regizor asistent. Weekendul trecut însă Veaceslav Sambriş a pus în scenă spectacolul „Cântăreaţa cheală“ după piesa lui Eugene Ionesco, notează portalul rus Первый Мытищинский. Personajele groteşti reflectă decăderea speciei şi relaţiilor umane-

Veaceslav Sambriş s-a arătat mulţumit de rezultatul obţinut. „Teatrul absurdului îmi este foarte apropiat, iar în «Cântăreaţa cheală» personajele sunt diverse, pline de spirit şi caricaturale“, a explicat pentru un post rus de televiziune regizorul. La montarea piesei, el a fost ajutat de scenaristul Andrei Savbo.

Spectacolul va mai fi jucat pe 14 decembrie. Anterior, Teatrul de Păpuşi „Ognivo“ a vizitat festivalul BITEI, organizat de Teatrul „Eugene Ionesco“ din Chişinău.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările