Blocul avariat de la Otaci a fost demolat

Blocul avariat de la Otaci a fost demolat

Blocul de la Otaci, unde la 19 iunie s-a prăbuşit o scară cu 12 apartamente, a fost demolat. Lucrările au durat aproape o lună. De astăzi, 15 iulie, muncitorii vor evacua deşeurile rămase în urma demolării, se spune într-un comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, citat de IPN.

Potrivit IGSU, senzorul de stabilitate cu laser este aplicat pe o rază de 30 de metri de la locul producerii prăbuşirii. Această procedură permite verificarea stabilităţii construcţiilor, întrucât la faţa locului lucrează tehnica grea, iar oscilaţiile înregistrate pot vorbi despre eventuale riscuri care pot fi prevenite, dar şi asigurarea securităţii muncitorilor aflaţi pe terenul de lucru.

Pe 19 iunie, o scară dintr-un bloc de locuit din Otaci s-a prăbuşit. Victime nu au fost înregistrate. În mod de urgenţă, circa 50 de oameni au fost evacuaţi până la prăbuşire. Aceştia sunt în prezent adăpostiţi de rude.

La ultima conferinţă de presă susţinută la acest subiect, pe 9 iulie, premierul Maia Sandu a spus că Guvernul a aprobat alocarea a peste 99 de mii de lei pentru produsele alimentare necesare oamenilor care şi-au pierdut locuinţele în urma prăbuşirii blocului în care locuiau. Premierul a mai spus că în momentul în care s-a auzit că statul va compensa costurile oamenilor pentru locuinţele pierdute au crescut preţurile pe piaţă la apartamente. Urmează să se facă evaluări pentru a stabili exact suma compensaţiilor şi modul de eliberare a acestora.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: