Bărbat din Chişinău, reţinut în timp ce primea bani de la o femeie, pe care o şantaja cu publicarea imaginilor intime

Bărbat din Chişinău, reţinut în timp ce primea bani de la o femeie, pe care o şantaja cu publicarea imaginilor intime

Un bărbat din Chişinău, în vârsta de 59 de ani, a fost reţinut în flagrant în timp ce primea banii de la o femeie, de la care pretindea peste 400.000 de lei, pentru ca să nu publice pe Internet imagini cu caracter intim ale acesteia.

Fapta de şantaj, pe care bănuitul ar fi comis-o de comun cu alte persoane necunoscute, a fost documentată timp de o lună sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), de către ofiţerii Inspectoratului Naţional de Investigaţii al Inspectoratului General al Poliţiei.
 
Astfel, oamenii legii au dat în vileag faptul că bărbatul a intrat în posesia unor secvenţe video în care victima de 49 de ani apare în scene intime. Acesta i-a expediat mesaje prin aplicaţia Viber, în care o ameninţa pe femeie că va publica pe reţelele de socializare scene intime cu ea, informaţie cu conţinut denigrator, de natură să-i afecteze personalitatea şi cariera victimei.

Victima, însă, s-a adresat la oamenii legii, care după documentarea acţiunilor bărbatului, au pornit o cauză penală pentru infracţiunea de şantaj şi au efectuat mai multe măsuri speciale de investigaţie şi de urmărire penală, pentru acumularea probelor şi demonstrarea vinovăţiei.

Urmare a acţiunilor speciale de investigaţie, pe 29 mai, victima  a transmis prima sumă de 200 de euro (sub controlul angajaţilor INI). Iar la 3 iunie curent, de către ofiţerii de investigaţie cu sprijinul angajaţilor BPDS „Fulger”, în flagrant, a fost reţinut autorul infracţiunii, în momentul în care acesta primea de la victimă a doua tranşă de 6.000 de lei.
 
Bărbatul a fost reţinut pentru 72 de ore, iar în cazul în care vinovăţia acestuia va fi demonstrată în instanţa de judecată, acesta riscă o pedeapsă cu privaţiune de libertate pe un termen de la 13 la 15 ani. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: