Banca Mondială va continua asistenţa financiară pentru dezvoltarea învăţământului în Republica Moldova

Banca Mondială va continua asistenţa financiară pentru dezvoltarea învăţământului în Republica Moldova

FOTO arhivă

Banca Mondială va extinde finanţarea sistemului de învăţământ din Republica Moldova, în vederea modernizărăi lui. Acest anunţ a fost făcut în cadrul unei vizite de lucru la Chişinău a unei misiuni a Băncii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Domeniile în care va fi extinsă finanţarea sunt revizuirea programei şcolare şi simplificarea acesteia, formarea profesională a viitorilor pedagogi, consolidarea capacităţilor Inspectoratului Naţional Şcolar şi Agenţiei Naţionale pentru Curriculum şi Evaluare.

„Voi elabora un raport detaliat pe marginea fiecărei propuneri în parte. Este necesar să stabilim, de comun acord, asupra căror obiective ne vom concentra eforturile pentru a atinge rezultatele cele mai bune. La realizarea lor putem implica specialişti şi parteneri internaţionali, care să vă ofere expertiza necesară”, a afirmat Andrea C. Guedes, lidera misiunii.

Ministra educaţiei, Corina Fusu, a remarcat necesitatea reformării sistemului de pregătire a cadrelor didactice, pentru a contribui la dezvoltarea educaţiei în instituţiile de învăţământ. 

„Elaborarea şi includerea modulului psihopedagogic în instituţiile de învăţământ superior ar permite absolvenţilor de la specialităţile conexe, dar care nu sunt cu profil pedagogic, să activeze în calitate de pedagogi. În felul acesta, în laboratoarele şcolare de fizică, chimie, biologie, etc. ar preda nu doar buni teoreticieni, ci şi buni practicieni”, a declarat ministra.

Amintim că în perioada 13-17 iunie, o misiune a Băncii Mondiale s-a aflat într-o vizită de lucru în Republica Moldova, la Ministerul Educaţiei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările