Aproximativ 33.000 de brazi vor fi scoşi la vânzare în perioada sărbătorilor de iarnă. Cât va costa un pom de Crăciun

Aproximativ
33.000 de brazi vor fi scoşi la vânzare în perioada sărbătorilor de iarnă. Cât va
costa un pom de Crăciun

Tăierea molizilor va începe în prima jumătate a lunii decembrie. FOTO Adevărul

Aproximativ 33.000 de brazi vor fi scoşi la vânzare în acest an în perioada sărbătorilor. Înălţimea unui pom de Crăciun variază de la unu până la şase metri, iar preţul rămâne acelaşi ca şi în anii trecuţi, susţine agenţia de stat „MoldSilva”.

Ştiri pe aceeaşi temă

În acest an cel mai mare volum îl vor livra întreprinderile silvice din Edineţ, Străşeni, Tighina, Glodeni, Bălţi şi Soroca. Preţul de comercializare din pepinierele silvice rămâne neschimbat. Un molid de un metru va costa minim 36 de lei, iar un pin 25 de lei cu TVA inclus. Ramurile sunt la preţul de 8 lei. Pentru pomii ce au o înălţime mai mare de şase metri, se stabileşte un supliment de 100 de lei pentru metru (molid) şi 70 de lei (pin), care se adaugă suplimentar la preţurile menţionate.
 
„Moldsilva” informează că acest preţ este strict pentru pomii de Crăciun vânduţi direct din pepinierele silvice. Agenţia nu poartă răspundere de preţul final de comercializare stabilit de intermediari, fie persoane fizice sau juridice. Tăierea molizilor va începe în prima jumătate a lunii decembrie şi se va finaliza la 31 decembrie, în funcţie de necesitate şi solicitări.
 
În cazul tăierilor ilicite, persoanele fizice riscă o amendă de  până la o mie de lei, iar persoanele juridice până la 10 mii de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările