„Apă-Canal Chişinău” a reabilitat peste un kilometru de reţele de canalizare

„Apă-Canal Chişinău” a reabilitat peste un kilometru de reţele de canalizare

Întreprinderea „Apă-Canal Chişinău” anunţă, într-un comunicat de presă, că a reabilitat peste un kilometru de reţele de canalizare din cele circa şapte kilometri care urmează să trează prin acest proces în cadrul programului finanţat din sursele BERD, BEI şi din grantul Uniunii Europene, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Au fost efectuate lucrări de pozare a colectorului menajer în perimetrul străzilor Ion Pruncul, Sfântul Andrei, Sfatul Ţării, fiind montaţi aproape 500 de metri de colector cu diametrul de 400 mm şi 135 mm. Au fost duse la bun sfârşit şi lucrările din strada Bucureşti, iar pe str. Sfatul Ţării, între str. Anton Corobceanu şi Sciusev, au fost încheiate lucrările de pozare a colectorului principal.
 
Furnizorul de apă anunţă că în următoarea etapă urmează să modernizeze aproximativ 1,1 km de conducte de apă din polietilenă, cu diametrul cuprins între 25 mm şi 250 mm, precum şi mai multe branşamente ce alimentează blocurile de locuit din strada Albişoara, Ismail, pe un tronson de 650 m.
 
Pe strada Gheorghe Asachi va fi schimbat apeductul şi branşamentele pe un tronson de 520 de metri. Noua reţea va fi din fontă ductilă şi din polietilenă. Lucrările planificate presupun renovarea completă a reţelelor de alimentare cu apă, care nu au fost modernizate de mai bine de zeci de ani, având un grad înalt de uzură.
citeste totul despre: