Amnesty International Moldova condamnă castrarea pedofililor

Amnesty International Moldova condamnă castrarea pedofililor

Organizaţiile internaţionale susţin că astfel le sunt încălcate drepturile condamnaţilor

Amnesty International Moldova condamnă legalizarea procedurii de castrare chimică forţată a persoanelor condamnate pentru viol în circumstanţe agravante. Organizaţia consideră că prin adoptarea modificărilor respective legiuitorii au subminat dreptul de a nu fi torturat sau maltratat sub nici o formă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Acordurile internaţionale din domeniul drepturilor omului interzic expres aplicarea torturii şi a tratamentelor inumane sau degradante, fapt menţinut şi de Legea Supremă a Republicii Moldova. Este evident că impunerea procedurilor medicale forţate echivalează cu aplicarea unui tratament inuman", se menţionează în comunicatuld e presă emis de Amnesty International Moldova.

„Am dori să fim înţeleşi corect - orice crimă trebuie să fie pedepsită respectând prevederile Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului. Este clar că în cazul în care vorbim de violul minorilor opinia publică este pentru înăsprirea pedepsei. Cu toate acestea, trebuie să combatem infracţiunile prin instrumente legale şi adecvate. Castrarea chimică forţată poate fi considerată o decizie firească la prima vedere, dar ea totuşi este incompatibilă cu drepturile omului, care sunt baza oricărei societăţi democratice şi civilizate", a declarat Cristina Pereteatcu, Director executiv Amnesty International Moldova.

Amnesty International Moldova cere ca Centrul pentru Drepturile Omului şi Ministerul Justiţiei să se autosesizeze pentru contestarea modificărilor la legislaţie ce ţin de castrarea chimică forţată.

Parlamentul a aprobat, azi, în lectură finală, poiectul de lege care prevede castrarea chimică a pedofililor. Pentru aceasta au votat în unanimitate deputaţii Alianţei pentru Integrare Europeană.

Citeşte şi:

Pedofilii din Republica Moldova vor fi castraţi chimic

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările