Alte 93.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns în Republica Moldova

Alte 93.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns în Republica Moldova

FOTO simbol

Cea de-a doua tranşă de vaccin antigripal – în cantitate de 93 de mii de doze, din lotul de 100 de doze achiziţionate din Federaţia Rusă – a ajuns în Republica Moldova.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, cele 93 de mii de doze vor fi distribuite instituţiilor medico-sanitare publice, pentru imunizarea împotriva gripei sezoniere a contingentelor profesionale şi cu risc sporit de îmbolnăvire.

Contactat de IPN, Ştefan Gheorghiţă, şeful Secţiei supraveghere epidemiologică a gripei şi infecţiilor respiratorii acute, a declarat că dozele se află în depozitul Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică (ANSP), în condiţii frigorifice. Chiar de astăzi, vor fi eliberate instituţiilor medicale din Chişinău, iar de mâine – şi celor din alte localităţi.

Vaccinarea personalului medical implicat în acordarea asistenţei medicale persoanelor cu COVID-19, din primul lot de 7 mii de doze, a început deja, precizează Ştefan Gheorghiţă.

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale informează că imunizarea cu ser antigripal este cea mai sigură metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi evitarea complicaţiilor. Vaccinarea este recomandată persoanelor din categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire. Vaccinul antigripal este oferit gratuit.

Alte 100 de mii de doze urmează a fi livrate la începutul lunii decembrie, dintre care 85 de mii de doze sunt oferite cu titlu de donaţie din partea Statelor Unite ale Americii şi 15 mii de doze sunt achiziţionate de către Republica Moldova prin intermediul UNICEF.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările