A fost creat Oficiul Naţional al Viei şi Vinului

A
fost creat Oficiul Naţional al Viei şi Vinului

Instituţia va implementa politica statului în sectorul vitivinicol FOTO: Adevărul

Guvernul a dispus crearea Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, care va avea în competenţă promovarea şi comercializarea vinurilor pe pieţele internă şi externă. Oficilul va avea statut de persoană juridică şi îşi va desfăşura activitatea pe lângă Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare

Ştiri pe aceeaşi temă

Instituţia va implementa politica statului în sectorul vitivinicol, inclusiv în stabilirea regulilor în utilizarea şi gestionarea brandului de ţară pentru vinuri, transmite IPN. De asemenea, va înainta propuneri privind perfecţionarea legislaţiei cu privire la circulaţia produselor vitivinicole.

Activitatea oficiului va fi supravegheată de un consiliu de coordonare, compus din 13 persoane: 10 reprezentanţi din domeniul vitivinicol şi trei înaintaţi de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare.

În aceeaşi şedinţă Guvernul a aprobat instituirea Fondului Viei şi Vinului pentru susţinerea financiară a măsurilor de dezvoltare a sectorului vitivinicol. Mijloacele fondului vor fi formate prin cofinanţare din partea statului şi a sectorului privat în proporţie de 50% la 50%. 80% din bani vor fi repartizaţi pentru necesităţile sectorului vitivinicol, iar 20% pentru acoperirea cheltuielilor Oficiului Naţional al Viei şi Vinului.

Premierul Iurie Leancă a relevat importanţa acestor documente în contextul obiectivului Guvernului de diversificare a pieţelor pentru exportul vinurilor moldoveneşti şi a cerut urgentarea procesului de aplicare a lor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările