A treia ediţie a Festivalului Peştelui va avea loc la Nimoreni

A treia ediţie a Festivalului Peştelui va avea loc la Nimoreni

Duminică, 13 mai, începând cu ora 10.00, amatorii de peşte sunt aşteptaţi în satul Nimoreni, Ialoveni, la cea de-a treia ediţie a ,,Festivalului Peştelui”, pe Stadionul CS Noroc- Nimoreni. Vizitatorii vor avea posibilitatea să guste bucate tradiţionale din peşte, pregătite la faţa locului după reţete tradiţionale, dar şi să procure peşte proaspăt chiar din iazurile localităţii.

Solicitată de IPN, organizatoarea evenimentului, Natalia Eremia, a spus că Festivalul Peştelui are drept obiectiv promovarea consumului de peşte. De asemenea, îşi propune să păstreze tradiţiile culinare pescăreşti autohtone.

Atmosfera de la festival va fi încinsă de ansambluri folclorice şi interpreţi de muzică populară şi uşoară. Doritorii vor putea participa la workshop-uri de meşteşugărit şi concursuri. Pentru copii este amenajat un parc de distracţii şi zone cu ateliere de creaţie.

Vizitatorii pot veni la festival cu transportul personal, pentru care va fi amenajată o parcare gratuită, cu microbuzul nr. 145 sau cu rutiera Nimoreni-Chişinău, de la Piaţa Centrală. La festival vor fi amenajate peste 300 de mese cu 1200 de scaune, dar vor fi şi baloţi de paie.

Gratuit va putea fi degustată zeama din peşte. Restul bucatelor vor putea fi cumpărate, dar organizatorii dau asigurări că preţurile vor fi rezonabile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: