Şedinţă instrumentală în Parlament. Tinerii de la Chişinău Youth Orchestra vor guverna prin muzică

Şedinţă instrumentală în Parlament. Tinerii de la Chişinău Youth Orchestra vor guverna prin muzică

După concertul din piaţa centrală, tinerii instrumentişti vin la Parlament FOTO: Chişinău Youth Orchestra/facebook

În această vineri, Bethoven, Mozart şi Bach vin în Parlamentul Republicii Moldova. Tinerii instrumentişti de la Chişinău Youth Orchestra vor organiza un flashmob chiar în plenul Parlamentului şi vor deveni, pentru jumătate de oră, deputaţi.

Chiar dacă demnitarii sunt în vacanţă, toate locurile din Parlament vor fi ocupate vineri dimineaţa. 25 de instrumentişti de la Chişinău Youth Orchestra, care au uimit anul trecut chişinăuienii cu un flashmob în piaţa centrală, vor ograniza o acţiune în Parlament cu genericul „Muzica să guverneze!”. „Vom petrece o şedinţă cu uşile deschise, fără scandaluri. Tinerii vor juca rolul deputaţilor, iar de la tribuna preşedintelui Parlamentului se va afla dirijorul“, dezvăluie detaliile flashmobului dirijorul orchestrei Adriano Marian.

Instrumentiştii vor interpreta Poloneza din opera Evghenii Oneghin de Piotr Ceaikovski. „Credem că muzica clasică, de calitate, merită să guverneze în inimile oamenilor din Moldova”, a mai spus Adriano Marian.

Chişinău Youth Orchestra este un proiect cultural, din domeniul muzicii clasice,  organizat pentru al treilea an consecutiv.  Prima orchestră de tineret din Republica Moldova a fost formată în anul 2011. Anul acesta, cei 70 de tineri vor prezenta cinci concerte de muzică clasică dintre care unul va fi în aer liber. Concertele vor avea loc în august la Bălţi, Chişinău, Sinaia şi Bucureşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: