În subsolurile blocurilor din Chişinău au loc lucrări de dezinsecţie şi deratizare

În subsolurile blocurilor din Chişinău au loc lucrări de dezinsecţie şi deratizare

În subsolurile blocurilor de locuinţe din oraş, dar şi în zonele de odihnă şi în parcurile din capitală au loc lucrări de deratizare şi dezinsecţie, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit şefului Direcţiei generale locativ-comunală şi amenajare, Ion Burdiumov, până în prezent au fost efectuate lucrări de deratizare şi dezinsecţie în 1249 de blocuri de locuit din gestiunea întreprinderilor municipale, dar şi în 320 de blocuri din totalul de 1093 administrate privat. Până la sfârşitul lunii mai, vor fi încheiate intervenţiile în blocurile tuturor gestionarilor fondului locativ.

Lucrările de deratizare şi dezinsecţie sunt executate de către Centrul de sănătate publică a municipiului Chişinău, în urma unei licitaţii publice organizate în acest sens. Pentru lucrările de dezinsecţie şi deratizare a fondului locativ din bugetul municipal în anul 2018 au fost alocaţi peste un milion de lei.

Primăria municipiului Chişinău menţionează că lucrări de dezinsecţie au fost desfăşurate şi în zonele de odihnă din Chişinău, în special în parcuri şi scuaruri, împotriva larvelor de căpuşe şi a insectelor. În funcţie de rezultat, intervenţia va fi repetată peste 14 zile.
 
citeste totul despre: