În preajma Pieţei Centrale din Chişinău va fi amenajată o parcare multietajată

În preajma Pieţei Centrale din Chişinău va fi amenajată o parcare multietajată

FOTO IPN

În sectorul meşteşugăresc al Pieţei Centrale este propusă spre amenajare o parcare multietajată. Proiectul este gata şi urmează să fie prezentat pentru consultare. „La primul etaj se vor menţine spaţiile comerciale pentru cei care comercializează la ziua de azi în acest sector, iar etajul 2 şi 3 va fi folosit ca parcare pentru automobile”, a precizat Inga Ionesii, viceprimar al capitalei, la şedinţa operativă de la Primărie, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul parcării e parte a conceptului de modernizare a Pieţei Centrale. Conceptul prevede amenajarea parcărilor publice pe străzile: Armenească, Tighina şi Varlaam. Administraţia Pieţei, împreună cu Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie, au pregătit un acord, după semnarea căruia va fi comandat proiectul de execuţie pentru aceste parcări.

Inga Ionesii a adăugat că sectorul de legume este primul sector care urmează să fie modernizat. „Chişinău-proiect promite, până la mijlocul lunii februarie, să fie finalizat proiectul de execuţie. Imediat ce îl avem, putem începe lucrările de modernizare a acestui sector”, a notat viceprimarul.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările