În ajunul sărbătorilor pascale, acţiuni de fluidizare a traficului la frontieră

În ajunul sărbătorilor pascale, acţiuni de fluidizare a traficului la frontieră

Post vamal Palanca din Republica Moldova

Poliţia de Frontieră şi Serviciul Vamal au dispus o serie de acţiuni suplimentare menite să fluidizeze traficul, să reducă timpul de aşteptare la controlul de frontieră şi să evite formarea cozilor în punctele de trecere. Acţiunile vor fi desfăşurate în preajma sărbătorilor de Paşti, în perioada 19 aprilie-15 mai, când numărul cetăţenilor ce tranzitează frontiera de stat este în creşte, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Poliţia de Frontieră, fluxul de persoane şi mijloace de transport, atestat în punctele de trecere, va fi monitorizat non-stop de ore. În cazul creşterilor semnificative a traficului transfrontalier, se va suplimenta numărul de poliţişti de frontieră şi vameşi. În această perioadă va fi folosită tehnica specială portativă de citire a documentelor de călătorie.
 
Totodată, la solicitarea administraţiei publice locale vor fi deschise puncte de trecere cu statut local, amplasate pe sectorul de frontieră moldo-ucrainean. În acest mod autorităţile îşi propun să simplifice trecerea frontierei de către cetăţenii Republicii Moldova şi Ucrainei, care locuiesc permanent în raioanele administrative de frontieră. De asemenea,vor fi întărite patrulele pe sectoarele de frontieră şi va fi mărit numărul echipelor mobile antrenate la monitorizarea frontierei de stat, dar şi a traseelor naţionale din proximitate.
 
Călătorii sunt îndemnaţi să verifice valabilitatea şi statutul documentului de călătorie, cu care intenţionează să tranziteze hotarele ţării. În cazul în care persoanele planifică să călătorească cu copiii minori, acestea sunt îndemnate să se asigure că au perfectat documentele copiilor.
 
Pentru a evita formarea cozilor, instituţia de frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele. Poliţia de frontieră menţionează că numărul mijloacelor de transport care se află în punctele de trecere poate fi vizualizat, în regim online, accesând pagina web a Serviciului Vamal, opţiune ce va facilita planificarea rutei optimale.
 
Anul trecut, în perioada sărbătorilor de Paşti, la frontiera de stat au fost înregistrate peste un milion de traversări de persoane şi aproximativ 245 de mii de traversări de mijloace de transport. Cele mai solicitate puncte de trecere au fost Otaci, Leuşeni, Aeroportul Internaţional Chişinău, Sculeni şi Giurgiuleşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: