8 kilograme de marijuana, depistate la Cahul. Două persoane au fost reţinute

8 kilograme de marijuana, depistate la Cahul. Două persoane au fost reţinute

Procurorii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) au reţinut,  în raionul Cahul, doi bărbaţi pentru posesia a 8 kilograme de marijuană destinată vânzării, cu valoare estimativă de 300.000 lei, precum şi o armă de foc şi muniţii.

Oamenii legii au constatat că un grup criminal organizat au plantat cânepă pe mai multe terenuri din raionul Cahul, cu scopul vânzării ei ulterioare. 

Setul de activităţi de documentare efectuate de oamenii legii au făcut posibilă percheziţionarea domiciliilor figuranţilor, la data de 6 noiembrie 2019, ceea ce a rezultat în depistarea şi ridicarea unei arme de foc cu calibrul 12 mm deţinute ilegal, 68 cartuşe de calibrul 12 mm şi 22 cartuşe de calibrul 5,6 mm, plante de cânepă uscate, pregătite pentru comercializare, mai multe pungi şi saci cu marijuană, în total fiind ridicate aproximativ 8 kg de marijuană. Vânzarea acesteia ar fi generat un profit ilegal în sumă aproximativă de 300.000 lei.
 
Prin urmare, oamenii legii au reţinut doi bărbaţi cu vârste de 29 şi respectiv 54 de ani, iar alţi figuranţi urmează a fi supuşi măsurilor de investigaţie. Dacă le va fi demonstrată vinovăţia în judecată, aceştia riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 550.000 lei, cu lichidarea acesteia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: