400 de câini vor fi sterilizaţi de o echipă de veterinari americani veniţi la Chişinău

400 de câini vor fi sterilizaţi de o echipă de veterinari americani veniţi la Chişinău

FOTO Arhivă

400 de câini vor fi sterilizaţi de către o echipă de medici veterinari americani care se află în această săptămână în Republica Moldova. Medicii sunt reprezentanţi ai organizaţiei internaţionale „World Vets”, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Chişinău, intervenţiile au loc la Centrul de Sterilizare din Chişinău, iar medicii sunt asistaţi de 10-15 voluntari, studenţi de la facultatea de profil a Universităţii Agrare din Moldova. Zilnic se fac circa 100 de intervenţii.
 
Persoanele care nu-şi pot permite serviciile respective la clinici private din cauza costurilor ridicate, dar şi agenţii economici deţinători de câini (pe şantiere de construcţie, cooperative de garaje etc.) sunt chemaţi să-şi aducă animalele de companie la Centrul de profil pentru sterilizare.
 
Misiunea curentă este a doua din acest an. În luna martie, o echipă de medici veterinari din România a sterilizat peste 100 de animale.
 
Potrivit Primăriei, în prezent se poartă negocieri pentru încă două misiuni de acest fel.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: