33 de persoane au ajuns la spital după ce s-au intoxicat de Paştele Blăjinilor

33 de persoane au ajuns la spital după ce s-au intoxicat de Paştele Blăjinilor

FOTO IPN

Două cazuri de intoxicaţii au fost semnalate şi monitorizate de către inspectorii ANSA de Paştele Blăjinilor. Nerespectarea recomandărilor şi atenţionărilor emise de ANSA în ajunul sărbătorilor, a condus la apariţia în perioada Paştelor Blăjinilor a două cazuri de intoxicaţii alimentare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul caz este înregistrat în raionul Cahul, unde s-au inoxicat 14 persoane, inclusiv un copil de doi ani. Intoxicaţia s-a produs în urma unui picnic, organizat la aer liber, la care au participat 26 de persoane. Imediat după semnalarea cazului, personele intoxicate au primit asistenţă medicală corespunzătoare la spitalul rational şi externaţi.

Inspectorii din subdiviziunea din Cahul a Agenţiei s-au deplasat la faţa locului, unde au investigat circumstanţele intoxicaţiei şi au prelevat probe din produsele consumate la această masă. Trasabilitatea şi provenienţa alimentelor s-a determinat, urmând ca examenele de laborator să stabilească produsele  neconforme.

Al doilea caz a avut loc în raionul Comrat, unde la moment sunt intoxicate şi internate în spital 19 persoane. Conform investigaţiilor prealabile, intoxicaţia a fost provocată de consumul alimentelor preparate cu două zile mai devreme. Cazul este în proces de cercetare. S-a deschis o anchetă epidemiologică cu prelevarea de probe şi examenarea lor în condiţii de laborator.


 

citeste totul despre: