1.900 de copii cu risc de abandon şcolar vor primi haine şi rechizite şcolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

1.900 de copii cu risc de abandon şcolar vor primi rechizite şi haine pentru a putea merge în acest an la şcoală. Acestea vor fi împărţite de peste 400 de poliţişti şi voluntari, în cadrul campaniei naţionale „Copil şcolarizat – copil protejat” iniţiată de Inspectoratul General al Poliţiei, transmite IPN.

Şeful adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc, consideră că, oferind suport copiilor cu risc de abandon şcolar, se va reduce rata criminalităţii juvenile în întreaga ţară. Darurile vor fi împărţite de poliţişti, bunici, voluntari, angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, reprezentanţi ai clerului.

Rechizitele şi hainele au fost colectate în cadrul subdiviziunilor partenere. Donatorii au oferit hainele copiilor lor, pe care nu le mai poartă, dar sunt bine păstrate. De asemenea, mai mulţi conducători din poliţie, reprezentanţi ai bisericii, precum şi agenţi economici au donat jumătate din salariul lor pentru procurarea lucrurilor necesare.

Şeful adjunct al IGP susţine că anul trecut peste 800 de infracţiuni au fost comise de minori, iar marea majoritate din ei sunt cei care au abandonat şcoala.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite