REVISTA PRESEI Vămile Palanca și Tudora sunt asaltate de cetățenii moldoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moldovenii au găsit timp pentru plimbare stând în coadă la vamă
Moldovenii au găsit timp pentru plimbare stând în coadă la vamă

Cele mai mari cozi de mașini la vămile din estul Republicii Moldova s-au format în seara zilei de ieri. Mierea moldovenească nu este permisă în Federația Rusă. Norvegienii ne dau 100 mii de euro.

Sute de moldoveni au petrecut ultimele zile de vară pe litoralul Mării Negre de la Odesa. Ei spun că minivacanţa de cinci zile, oferită de autorităţi cu ocazia Sărbătorilor Naţionale a fost binevenită. Şi asta în ciuda faptului că, la revenirea în ţară, au fost nevoiţi să stea ore în şir la vama ucraineană, unde s-au format cozi de aproape un kilometru, anunță publika.md.

Cele mai mari cozi la vama ucraineană erau la ora 17.00. Vameşii se aşteaptă la un flux mare de călători şi pe parcursul următoarelor ore.

Mai mult de 11 mii tone de miere de proveniență moldovenească au fost reținute la terminalul vamal de către Serviciul federal de supraveghere veterinară şi fitosanitară al Federaţiei Ruse, Rosselkhoznadzor.

Conform documentelor, mierea florală culeasă în această vară şi ambalată la Bălţi nu a trecut testele de laborator. Mai mult, toate 200 de butoaie erau fără etichete, astfel încât producătorul să rămână necunoscut, scrie unimedia.

Potrivit sursei, mierea urma să fie adusă la o întreprindere din regiunea Voronej, iar ulterior vândută și folosită în industria de patiserie.În cele din urmă, inspectorii de la Rosselkhoznadzor au considerat că produsul în cauză ar putea fi periculos pentru sănătate. Acum, destinatarul riscă o amendă, iar mierea întoarsă în Republica Moldova.

Ambasada Regală a Norvegiei acreditată în Republica Moldova, rezidentă la Bucureşti, a lansat un nou apel pentru proiecte în cadrul Schemei de Granturi Mici pentru Republica Moldova.

Ziarul de Gardă anunță că, fondurile, în valoare de aproximativ 100.000 euro anual (800.000 NOK), sunt destinate proiectelor care sprijină dezvoltarea societăţii civile şi a capacităţii instituţionale, promovează democraţia şi statul de drept în Republica Moldova.

Autorităţi locale, naţionale şi internaţionale, organizaţii neguvernamentale din Republica Moldova sunt invitate să trimită Ambasadei propuneri de proiecte spre finanţare, până la data de 9 septembrie 2011.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite