Revista presei: Marian Lupu a decis să se implice în soluţionarea problemei Moldtelecom

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Marian Lupu a decis să se implice în soluţionarea problemei Moldtelecom",„Încep negocierile RM-UE vizând Acordul de Liber Schimb",„Şcoala generală o să dispară, iar şcolile mici vor fi reorganizate",„Pulbere, şeful Curţii, nu şi-a declarat veniturile" sunt doar câteva titluri de astăzi.

Postul de televiziune Publika Tv anunță că „Marian Lupu a decis să se implice în soluţionarea problemei Moldtelecom". Neînţelegerile ce ţin de noile tarife la telefonia fixă au ajuns la un alt nivel. Şeful interimar al statului, Marian Lupu, a decis să se implice în soluţionarea problemei. Lupu susţine că situaţia devine neplăcută, mai ales în condiţiile în care ministrul Economiei pune la îndoială afirmaţiile premierului.

Ziarul Timpul scrie despre negocierile privind Acordul de Liber Schimb cu UE. „Încep negocierile RM-UE vizând Acordul de Liber Schimb". Comisia Europeană urmează să obţină pe 18 martie mandatul statelor membre pentru a iniţia negocierile pe marginea Acordului Aprofundat şi Comprehensiv de Liber Schimb cu R. Moldova. „S-a putea ca în cazul Moldovei procedura să se desfăşoare în mai puţin de trei-patru luni", a declarat în cadrul unei conferinţe de presă şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Dirk Schuebel.

Același ziar mai scrie despre dispariția școlii generale din învățământ. „Şcoala generală o să dispară, iar şcolile mici vor fi reorganizate". Potrivit ministrului Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, în viitorul apropiat vor demara o serie de restructurări în învăţământ, reforme impulsionate, pe de o parte, de criza demografică cu care se confruntă R. Moldova, iar pe de altă parte - de incapacitatea statului de a sprijini un sistem educaţional supradimensionat.

„Pulbere, şeful Curţii, nu şi-a declarat veniturile" este unul dintre subiectele pe care îl puteți citi în Ziarul de Gardă. Până astăzi declaraţiile a cinci miniştri, a unui viceprim-ministru şi a preşedintelui Academiei de Ştiinţe nu au fost plasate nici pe site-ul Guvernului, nici pe paginile web ale instituţiilor publice pe care le conduc. Nici preşedintele Curţii Constituţionale şi judecătorii nu se grăbesc să-şi facă publice averile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite