Zinaida Greceanîi: Pentru a fi prieteni şi cu Vestul, şi cu Estul, la conducerea Moldovei trebuie să fie oameni pragmatici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zinaida Greceanii

Pentru ca Republica Moldova să aibă relaţii bune şi cu Vestul, şi cu Estul, la conducerea ţării trebuie să fie politicieni statalişti, pragmatici şi profesionişti. De această părere este preşedinta Partidului Socialiştilor, Zinaida Greceanîi, trasmite IPN.

Zinaida Greceanîi susţine că Moldova se află între două blocuri economice mari – Uniunea Europeană şi Uniunea Euroasiatică şi ar trebui să beneficieze de acest avantaj. „Aflându-ne între aceste două blocuri economice, este păcat să nu fim prieteni cu toţi. De ce noi întotdeauna trebuie să prietenim cu unii împotriva altora, datorită creditelor şi granturilor?” a menţionat socialista la emisiunea „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV.

În opina ei, Moldova trebuie să ştie să-şi apere piaţa şi să facă în aşa fel încânt marilor jucători să le fie convenabil să lucreze în Republica Moldova. Liderul PSRM s-a referit la faptul că investitori din ambele direcţii ar putea crea întreprinderi pe teritoriul ţării, ar putea produce diferite mărfuri pe care să le exporte oriunde în lume.

Despre participarea PSRM la următoarele alegeri parlamentare Zinaida Greceanîi spune că 30% din lista Partidului Socialiştilor sunt reprezentanţi ai minorităţilor etnice. Totodată, 22 de membri sau 40% din numărul total de candidaţi prezentaţi pe listă sunt femei.

Lidera PSRM a menţionat că o treime din populaţia Republicii Moldova o reprezintă minorităţile etnice, de aceea partidul a decis ca reprezentanţi ai majorităţii etniilor să se regăsească printre candidaţii socialişti.

Totodată, Zinaida Greceanîi spune că lista PSRM pentru următoarele parlamentare nu este bătută în cuie şi ar putea să sufere modificări. Aceasta ar depinde de munca depusă de fiecare membru în parte. Candidaţii în circumscripţiile uninominale au fost aleşi în cadrul unor alegeri preliminare în rândurile partidului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite