După eşecul din 2005, Zinaida Greceanîi reintră în lupta pentru Primăria Chişinău. De data aceasta, susţinută de socialişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zinaida Greceanîi este candidatul oficial înaintat de Partidul Socialiştilor la funcţia de primar general al municipiului Chişinău.

Preşedintele fracţiunii, Igor Dodon a declarat: „Noi considerăm că primarul nu trebuie să facă politică. Următorul primar nu va face geopolitică, nu va lupta cu estul sau vestul. Următorul primar se va ocupa doar de problemele locuitorilor. Am deosebita onoare să vă anunţ că noi înaintăm candidatura doamnei Zinaida Greceanîi la funcţia de primar al municipiului Chişinău.”

„Ordine în Chişinău vom face. Eu am capacitatea de a consolida o echipă de oameni care nu va face politică, ci ordine în toate domeniile”, a menţionat la rândul său Zinaida Greceanîi. 

Decizia a fost anunţată în cadrul unui briefing de presă ţinut în centrul capitalei, în faţa Arcului de Triumf.

Amintim că Zinaida Greceanîi a mai candidat la funcţia de primar al Chişinăului la alegerile repetate din 24 iulie 2005, fiind susţinută atunci de PCRM. Greceanîi a candidat împotriva unui singur oponent, Valerii Klimenco şi a obţinut 87,78% din voturi. Alegerile însă nu au fost validate din cauza ratei de participare scăzute. 

În acest an alegerile locale vor avea loc pe 14 iunie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite