ZdG: Victor Ţopa şi Viorel Ţopa solicită la CSJ revizuirea dosarelor în care au fost condamnaţi la ani grei de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarul de Gardă scrie oamenii de afaceri Victor Ţopa şi Viorel Ţopa au depus, la Curtea Supremă de Justiţie, trei recursuri în anulare, în dosarele penale în care au fost condamnaţi anterior la 10 şi, respectiv, 15 ani de închisoare.

Potrivit ZdG, cererile de recurs în anulare, depuse după schimbarea guvernării de la Chişinău, susţine unul dintre avocaţi, constituie o încercare de remediere pe cale amiabilă a cazurilor şi evitarea unei condamnări a R. Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO), după ce instanţa europeană a comunicat guvernului cazurile şi a solicitat explicaţii privind încălcarea drepturilor celor doi oameni de afaceri.

Viorel Ţopa susţine, cu referire la dosarele sale în care a depus cereri de recurs în anulare, că „este vorba despre două dosare fabricate de Plahotniuc şi considerate persecuţii politice de INTERPOL şi de alte instituţii”, iar comunicarea cazului de către CtEDO reprezintă „o ocazie pentru revizuire, cel puţin formală”, fără a avea vreo legătură cu schimbarea guvernării. 

Continuarea articolului aici.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite