Washingtonul îndeamnă partidele care au acces în Parlamentul de la Chişinău să iniţieze negocieri pentru formarea noului Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pixels.com
FOTO pixels.com

Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii îndeamnă liderii partidelor care au intrat în Parlament, în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie, din Republica Moldova, să iniţieze cât mai curând negocieri pentru învestirirea noului Guvern.

SUA pledează pentru formarea unui Guvern la Chişinău ce ar respecta voinţa alegătorilor, va lupta împotriva corupţiei, va promova reforme în justiţie şi va securiza direcţia de dezvoltare democratică a Republicii Moldova.

Washingtonul şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la constatările OSCE că în alegerile din 24 februarie au fost folosite resurse administrative şi că au existat tentative de corupere a alegătorilor. În acest sens, Departamentul de Stat a îndemnat autorităţile moldoveneşti să investigheze aceste cazuri, dar şi să respecte pe viitor recomandările Comisiei de la Veneţia, a OSCE şi alte recomandări internaţionale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite