Voturile din Chişinău vor fi renumărate. Curtea de Apel a admis cererea liberalilor, anulând decizia instanţei în fond

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hotărârea Curţii de Apel este irevocabilă. Preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, a declarat că, întrucât duminică vom avea loc alegeri, renumărarea nu va începe nu mai devreme de miercuri.

Liberalii se arată convinşi că renumărarea va schimba raportul de forţe în Consiliul Municipal Chişinău, iar comuniştii spun că decizia este influenţată politic. Potrivit datelor oficiale, în urma alegerilor din 5 iunie, comuniştii au 26 de mandate din totalul de 51, iar Alianţa pentru Integrare Euuropeană are 25 de mandate.

„Buletinul nu era arătat tuturor membrilor comisiei electorale, iar 100 de buletine de vot au fost declarate greșit nevalabile", a spus Ion Casian, avocatul PL, care este sigur că liberalii au fost furaţi de un vot.

Candidatul comunist Igor Dodon a declarat pentru Publika TV că decizia instanţei este una politică şi se înscrie în şirul de acţiuni ale Alianţei din ultimele zile, enumerând reacţia Ministerului de Externe şi anunţul Procuraturii Generale de ieri că Dodon a falsificat "Monitorul Oficial" al României. "Această decizie nu va schimba nimic. PCRM este sigur de victoria sa", a mai spus Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite