Voronin spune că SUA au meritat să treacă prin atacul de la Capitoliu: Aşa le trebuie. Şi-au băgat nasul peste tot, acum lasă-i să se descurce VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ex-preşedintele Republicii Moldova Vladimir Voronin a comentat incidentele violente de la Washington, când simpatizanţii lui Donald Trump au luat cu asalt Capitoliul. Voronin consideră că americanii „acum culeg ceea ce au semănat” şi i-a îndemnat pe aceştia să „nu sape groapa altora”.

Vladimir Voronin a acuzat Statele Unite că ar fi fost implicate în mai multe revoluţii colorate, în special în fostele state sovietice, inclusiv în Republica Moldova. 

„În sfârşit a ajuns şi la ei ceea ce ei au făcut în ultimii 70 de ani după terminarea războiului. Ei au depus eforturi enorme pentru destrămarea URSS-ului. Ei au dictat moda democraţiei în lume, prin aceea că l-au spânzurat pe Kadaffi, prin aceea că au întors cu fundul în sus, nu demult, rezultatele alegerilor din Egipt, prin aceea că au făcut lovituri în Georgia, Armenia, Ucraina, în aproape toate republicele post sovietice. Mulţumită lor şi personal domnului Soros au avut loc evenimentele pe 7 aprilie 2009 în Moldova - ceea ce eu nu pot uita şi ierta niciodată. Iată ei astăzi vorbesc despre Twitter că au adunat oamenii şi au atacat Capitoliul. Dacă noi revenim la ceea ce s-a petrecut acum o săptămână în America şi revenim la ceea ce s-a petrecut la noi pe 7 aprilie, mot a mot acelaşi regizor, acelaşi scenariu, tot pe reţelele de socializare au adunat mulţimea ceea de oameni, aici la Chişinău, în faţa Preşedinţiei şi a Parlamentului. Tot pe Twitter i-au adunat acum la Capitoliu. Ce au sădit, aceea culeg. Fără răutate, dar aşa şi le trebuie. Acum lasă-i să iasă din această problemă, dar o să iasă greu”, a spus Vladimir Voronin la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Voronin a criticat şi sistemul electoral din SUA, spunând că este „cel mai înapoiat”. „Majoritatea cetăţenilor votează pentru un candidat, însă prin electori devine preşedinte altul. Ei au rămas în urmă”, a adăugat Voronin.

De criticile fostului preşedinte nu a scăpat nici Fondul Monetar Internaţional: „Ei ne freacă pe noi pe toţi prin intermediul FMI. Ne dau aşa-numite credite, bani tipăriţi care nu au nicio valoare şi noi proştii luăm aceste credite şi încă le întoarcem cu procente, bani deja care conţin parte materială - PIB-ul ţării noastre. Iată de ce ei sunt bogaţi”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite