Reacţia lui Voronin la propunerea lui Traian Băsescu de a fi preşedintele României Mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul comuniştilor din Republica Moldova a povestit, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune „N4”, cum a reacţionat la propunerea fostului preşedinte al României Traian Băsescu de a realiza unirea şi de a fi preşedintele României Mari.

Astfel, Vladimir Voronin a declarat pentru sursa citată că îşi aminteşte de discuţia cu Traian Băsescu. „Da, a fost într-o discuţie privată. Mă mir că dl. Băsescu are aşa o memorie bună. A citat exact aşa cum a spus atunci. Numai că până la urmă tot n-a fost sincer. N-a spus până la urmă cum am reacţionat eu. I-am răspuns că nu-i posibil pentru că moldovenii sunt o naţiune şi românii sunt o altă naţiune şi unirea noastră nu este posibilă nici astăzi, nici în viitor. Bravo, că Băsescu şi-a adus aminte. Noi, moldovenii, suntem cu totul alt popor şi din istorie, şi în realitate şi trebuie să terminăm aceste aiureli cu unirea”, a afirmat liderul comuniştilor.

Băsescu: Le-am propus şi lui Ghimpu şi Timofti să fie preşedinţii României Mari, nu doar lui Voronin

Menţionăm că fostul lider de la Bucureşti a declarat, în cadrul unui eveniment dedicat Zilei Unirii Principatelor, că i-a propus lui Vladimir Voronin să fie preşedintele României Mari. Ulterior, Traian Băsescu a precizat că făcut astfel de propuneri şi lui Mihai Ghimpu când era preşedinte, precum şi actualului şef al statului, Nicolae Timofti.

Dezvăluiri despre întâlnirea Voronin-Băsescu: Ia, ziceţi, domnule preşedinte, când ne unim?

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite