Voronin: PCRM nu va face alianţă nici cu PDM, nici cu PSRM în următorul Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Partidul Comuniştilor nu va face alianţă în următorul Parlament nici cu Partidul Democrat, nici cu Partidul Socialiştilor, a declarat liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, în cadrul emisiunii „Vinerea cu Anatolie Golea” de la RTR Moldova, transmite IPN.

Vladimir Voronin susţine că partidul său va participa neapărat la alegerile parlamentare, chiar dacă nu s-a implicat nici la ultimele alegeri prezidenţiale, nici la alegerile locale noi care au loc pe 20 mai în municipiile Chişinău şi Bălţi. PSRM speră să obţină maximal de multe voturi. „Încă patru ani de haos în ţară şi eu nu ştiu dacă cineva va putea face ceva în Moldova. Şi ţara nu o vor putea salva nici europenii, nici creditele”, spune politicianul.

Vladimir Voronin spune că este gata să ocupe atât funcţia de premier, cât şi orice altă funcţie importantă în stat. Întrebat cum va construi relaţii cu Vladimir Plahotniuc, liderul comuniştilor a spus că acest lucru îl va decide după alegeri.

Totodată, liderul comuniştilor susţine că alegerile noi din municipiul Chişinău nu trebuiau să fie organizate acum şi îndeamnă populaţia să le ignore. „Nu trebuie organizate alegerile acum pentru că în legislaţie scrie că primarul este ales pentru patru ani. Patru ani de conducere a ultimului primar ales se vor împlini peste un an. De ce se organizează alegeri acum?”, se întreabă Vladimir Voronin. Potrivit lui, dacă primarul a demisionat, există un întreg aparat al Primăriei care trebuie să asigure administrarea instituţiei până la următoarele alegeri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite