Voronin: lista PCRM la parlamentare va fi fără Tkaciuk, Petrenco şi Muntean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Voronin, liderul PCRM (dreapta), şi Mark Tkaciuk, fost deputat comunist. FOTO: Tudor Iovu
Vladimir Voronin, liderul PCRM (dreapta), şi Mark Tkaciuk, fost deputat comunist. FOTO: Tudor Iovu

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, susţine că în lista candidaţilor pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie nu vor figura Mark Tkaciuk, Grigore Petrenco şi Iurie Muntean. Într-o conferinţă de presă, Vladimir Voronin a menţionat că toţi candidaţii care vor fi înscrişi în listă vor fi membri de partid şi vor fi selectaţi conform unui rating de activitate, transmite IPN.

Vladimir Voronin a subliniat că cei care au scris cereri de ieşire din partid nu vor fi în liste. „Trebuie să meriţi să fii în echipă. Să demonstrezi că eşti acea persoană care merită acest lucru. Să fii consecvent în activitate”, a spus Vladimir Voronin.

Liderul formaţiunii a menţionat că Grigore Petrenco acţionează împotriva partidului şi nu are cum să mai fie în listă. De asemenea, la conferinţă s-a menţionat că cei trei foşti activişti nu fac un grup comun, fiecare are interesele proprii şi nu se înţeleg între ei. Vladimir Voronin a dat de înţeles că deputaţii ar fi cumpăraţi, deoarece toate disensiunile au început în anul electoral.

Liderul comuniştilor a spus că, deocamdată, nu există o listă a candidaţilor pentru parlamentare. A fost creat un grup de persoane, care elaborează mecanismul selectării candidaţilor.

Vladimir Voronin a mai spus că partidul a început să lucreze asupra programului electoral de la 1 mai. De atunci au fost desfăşurate 1.100 de adunări de partid şi vor fi organizate încă circa 300. În total, au fost înaintate circa 1.800 de propuneri pentru îmbunătăţirea programului electoral, pe care, până pe 15 septembrie, îl va aproba plenara Comitetului C al partidului.

Referindu-se la ultimele evoluţii din cadrul PLDM, Vladimir Voronin a spus că toate disensiunile au pornit de la faptul că „nu s-au împărţit banii, miliardul despre care a vorbit preşedintele comisiei economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă, că va fi delapidat din bugetul de stat”. Liderul PCRM a spus că astfel de disensiuni şi scandaluri se vor înteţi în PLDM, dar şi în PDM, în preajma alegerilor parlamentare.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 30 noiembrie curent.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite