Voronin, îngrijorat de soarta Băncii de Economii. I-a trimis o scrisoare lui Filat: „Opriţi această crimă economică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Voronin i-a trimis o scrisoare lui Vlad Filat FOTO Adevărul
Vladimir Voronin i-a trimis o scrisoare lui Vlad Filat FOTO Adevărul

Preşedintele Partidului Comuniştilor Vladimir Voronin a adresat o scrisoare deschisă premierului Vlad Filat în care îi solicită să se implice pentru a stopa tentativele de a privatiza Banca de Economii.

Vladimir Voronin susţine că există tentative de a diminua capitalul normativ şi activele Băncii de Economii, iar în perioada octombrie 2010 – ianuarie 2013 au fost devalorizate valorile mobiliare ale acesteia cu scopul final de a o privatiza la un preţ mic.

„Domnule prim ministru, în data de 16 ianuarie curent alt pachet de acţiuni, în volum de 3,87% din capitalul social, prin vânzare directă a fost realizat la un preţ vădit raiderist, de 13,87 lei per acţiune”, îl informează Vladimir Voronin pe Vlad Filat.

„Banca de Economii este unica instituţie creditară asupra căreia îşi exercită controlul Guvernul. În data de 22.11.2010 a fost pornită o adevărată ruinare artificială şi numai în 10 zile preţul a scăzut de la 200 lei până la 35 lei per acţiune. Prin aceasta a fost devalorizată proprietatea statului, care constituie 56% din capitalul social al acestei bănci. Operaţiunile dubioase cu valorile mobiliare ale băncii nu sunt oprite”, menţionează Vladimir Voronin în scrisoarea deschisă adresată premierului.

Liderul PCRM notează că trebuie să se interzică, în regim de urgenţă, toate tranzacţiile cu valorile mobiliare ale „Băncii de Economii”, deoarece fiecare din ele, în condiţiile create de raideri, devalorizează averea statului în această bancă cel puţin cu 250% în raport cu preţul mediu anual, transmite Info-Prim Neo.

Liderul Partidului Comuniştilor îşi exprimă speranţa că prim-ministrul este conştient de însemnătatea propunerilor sale şi va întreprinde măsuri în vederea realizării lor.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite