VIDEO Voronin explică de ce nu a ţinut un minut de reculegere în memoria Regelui Mihai: România a participat în război contra ţării mele, URSS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al Republicii Moldova Vladimir Voronin a explicat de ce a refuzat să se ridice în picioare şi să ţină un minut de reculegere în memoria Regelui Mihai I, în şedinţa din 7 decembrie a Parlamentului de la Chişinău. Liderul comuniştilor şi-a motivat decizia prin faptul că România a luptat în război contra ţării sale, Uniunea Sovietică.

Vladimir Voronin a oferit această explicaţie în contextul afirmaţiilor ex-premierului moldovean Ion Sturza, care l-a criticat pe liderul PCRM pentru gestul său de a nu ţine un minut de reculegere în memoria Regelui.

„Nu m-am sculat eu şi tovarăşii mei în memoria regelui tău iubit, deoarece România sub conducerea răposatului şi fascistului Antonescu a participat în război contra ţării mele, URSS. În acel război au murit 27 de milioane de cetăţeni sovietici, printre care şi tatăl meu”, a declarat Vladimir Voronin, potrivit unui comunicat de presă emis de PCRM.

Vedeţi mai jos imagini video cu momentul în care Vladimir Voronin a ignorat îndemnul lui Mihai Ghimpu de a ţine un minut de reculegere în Memoria Regelui Mihai I. Nu doar preşedintele PCRM a sabotat acţiunea respectivă, dar şi restul deputaţilor comunişti.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite